Systém Trixie: Čo to je a ako to funguje?

Peter Varga
30 apríla, 2024
213 Views
trixie betting system

Športové stávkovanie pre mnohých ľudí nie je len formou zábavy, ale aj príležitosťou zarobiť si peniaze. Stávkovanie na niekoľko zápasov súčasne môže byť dobrou voľbou na zvýšenie šancí hráčov na úspech a minimalizáciu strát. Jedným z takýchto stávkových systémov je Trixie. Tu budeme diskutovať o význame stávky Trixie a jej zvláštnostiach.

Čo je stávka Trixie?

Systém Trixie nie je nič iné ako systémová stávka, napr. 2 z 3, 3 zo 4, 4 z 5 alebo 7 z 9, ale čo ho robí odlišným je to, že k vybraným zápasom pridávame aj takzvanú “istú stávku”. Samozrejme, tento koncept by nemal existovať v športovom stávkovaní, ale ide o to, že do nášho systému pridáme stávku – o ktorej si myslíme, že ju určite trafíme.

Ide o mierne rizikový typ stávky, pretože ak naša “istá stávka” zlyhá, prehrávame náš systémový tiket bez ohľadu na výsledky ostatných stávok.

Možné výsledky sú úplné víťazstvo, s jednou alebo viacerými chybami v závislosti od systému, alebo prehra.

Aby stávka vyhrala, musia byť úspešné aspoň dva z troch tipov. Je to dobrá voľba pre mnoho športov, najmä pre dostihy a futbal. Stávka Trixie sa vzťahuje na stávkové systémy, ktoré sme už skôr prebrali.

Takže, ako funguje stávka Trixie? Pozrime sa na príklad stávky Trixie.

Sú tu tri futbalové zápasy:

  1. Tím A hrá proti tímu B. Hráč stávkuje na výhru tímu A s kurzom 1,80.
  2. Tím C hrá proti tímu D. Hráč si vyberá tím C ako favorita; kurz na jeho víťazstvo je 2,50.
  3. Tím E hrá proti tímu F. Stávkujúci umiestni stávku na víťazstvo tímu E s kurzom 2,20.

Takto sa vytvorí kombinácia troch dvojitých a jednej trojitej stávky. Aby sme pochopili, koľko hráč vyhrá, ak sú všetky stávky úspešné, je potrebné vynásobiť kurzy a veľkosť stávky (v tomto prípade to bude 100 USD):

  • Dvojitá 1: Výhra tímu A a výhra tímu C: 1,80 × 2,50 = 450 USD.
  • Dvojitá 2: Výhra tímu A a výhra tímu E: 1,80 × 2,20 = 396 USD.
  • Dvojitá 3: Výhra tímu C a výhra tímu E: 2,50 × 2,20 = 550 USD.
  • Trojitá: Výhra tímu A, tímu C a tímu E: 1,80 × 2,50 × 2,20 = 990 USD.

Vysvetlené výhody a nevýhody stávky Trixie

Táto stratégia sa považuje za pomerne zrozumiteľnú a preto dokonale vhodnú pre začínajúcich stávkujúcich aj pre profesionálov. Stačí sa dobre vyznať v športe, na ktorý hráč stávkuje.

Systémy Trixie sú atraktívne vďaka nasledujúcim výhodám:

  • Zníženie rizika: Hráči môžu vyhrať, aj keď jedna z dvojitých stávok prehrá.
  • Výhodné stávkovať aj na nízke kurzy: Ak sú kurzy na udalosti nízke, stávkujúci môže získať významné výhry, ak je niekoľko jeho stávok úspešných.
  • Väčšie výhry: Systém Trixie je ziskovejší, ako keby človek stávkoval na každú udalosť samostatne.

Niektorí hráči sa vyhýbajú stávkam Trixie, pretože veria, že dávajú viac výhod bookmakerom ako im. Nie je to celkom pravda, avšak treba zvážiť niektoré nevýhody takéhoto systému:

  • Vyššia počiatočná investícia: Keďže hráč tu umiestňuje viacero stávok, počiatočná suma je väčšia ako pri jednej stávke.
  • Zložitosť výpočtu: Pretože hráč musí zvážiť výsledky rôznych zápasov s rôznymi kurzami, môže byť zložité vypočítať výhry.
  • Menšia flexibilita: Akonáhle je stávka Trixie umiestnená, stávkujúci nemôže robiť zmeny.

Celkovo, s dobrou predstavou o tom, čo je stávka Trixie a s použitím pomocných nástrojov, ako sú kalkulačky stávok Trixie, môže každý stávkujúci využiť tento systém vo svoj prospech.

Záverečné myšlienky o stávke Trixie

V očakávaní veľkých šampionátov a súťaží môžu stávkujúci hľadať spôsoby, ako diverzifikovať svoje skúsenosti a pokryť viac udalostí, na ktoré môžu staviť. Systémy Trixie im umožňujú dosiahnuť toto všetko a zaručiť si dodatočnú bezpečnostnú sieť, ak sa veci pokazia. Je však nevyhnutné si uvedomiť, že rovnako ako pri každej stávke, aj tu je priestor pre riziko, a preto by mal človek stávkovať zodpovedne.

Ďalšie stávkové systémy, ktoré by vás mohli zaujímať

Autor Peter Varga

Volám sa Peter Varga. Ako odborník na športové stávkovanie pravidelne píšem na svojom webe o stávkových spoločnostiach, stávkových systémoch a online kasínach. Vytvoril som sprievodcu svetom hazardných hier na Slovensku. Moja vášeň a znalosti mi umožňujú poskytovať čitateľom najnovšie informácie a najlepšie rady.