Systémové stávky: Čo sú a ako fungujú?

Peter Varga
21 októbra, 2022
1268 Views

Keďže stávkujúci neustále hľadajú najzaujímavejšie a najziskovejšie stávkové stratégie, prichádzame so zaujímavým príkladom: systémové stávky. V súčasnosti je táto možnosť zavedená prakticky na každej stávkovej stránke. Stratégia sa môže na prvý pohľad zdať jednoduchá a lákavá. Odporúčame však preniknúť do jej zložitostí, aby ste s týmto typom stávkovania uspeli.

Čo sú systémové stávky?

Vo svojej podstate je systémové stávkovanie podobné klasickému akumulátoru alebo multibetu. Má však aj významné rozdiely. Systémové stávky sa vzťahujú na umiestnenie stávky na viacero hier s vyššími šancami na úspech a minimalizovanými rizikami. Na rozdiel od akumulátora tento typ stávkovej stratégie znamená, že vaša stávka vyhrá, aj keď uspeje len niekoľko vašich výberov. Počet výberov sa zvyčajne pohybuje od troch do ôsmich.

Základným rozdielom systémovej stávky je teda to, že je založená na počte výberov a umožňuje vám vyhrať, aj keď sa niektoré vaše predpovede ukážu ako nesprávne. Toto je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa tento typ stávkovania v posledných rokoch tak rozšíril. Znížením rizík je systémové stávkovanie obľúbené pri rizikových hrách a umožňuje stávkujúcim získať späť časť svojich stávok, aj keď niektoré výbery zlyhajú.

Ako fungujú systémové stávky?

Začať so systémovým stávkovaním je pomerne jednoduché. Mali by ste postupovať podľa niekoľkých jednoduchých krokov uvedených nižšie.

  • Zhodnoťte trh a vyberte aspoň tri udalosti, na ktoré by ste chceli staviť.
  • Pomocou kalkulačky systémových stávok zistite, koľko môžete zarobiť. Zvážte rôzne variácie.
  • Určite zodpovednosť, ktorú budete musieť prevziať. Porovnajte ju s potenciálnym ziskom a rozhodnite sa, či tento typ stávky uskutočníte.
  • Vyberte samostatné športové udalosti, pridajte sumu, ktorú by ste chceli staviť, a potvrďte svoju stávku.

Čím viac z vami vybraných udalostí vyhráte, tým vyšší zisk získate.

Typy systémových stávok

Ak sa chystáte začať svoju stávkovú cestu, mali by ste sa oboznámiť s rôznymi typmi systémových stávok, aby ste si vybrali svoj obľúbený.

Tu je niekoľko populárnych systémov v skratke.

  • Stávka Trixie: Skladá sa zo štyroch stávok na tri výbery v rôznych udalostiach. Zahŕňa tri dvojité a jeden trojitý výber. To znamená, že ak vyhrajú aspoň dva výbery, bude návratnosť, ale všetky tri výbery musia vyhrať, aby ste získali maximálnu výplatu.
  • Patentová stávka: Systém sa skladá zo siedmich stávok na tri výbery v rôznych udalostiach. Zahŕňa tri jednoduché, tri dvojité a jeden trojitý výber. Výhry budete mať, aj keď uspeje iba jedna noha.
  • Stávka Yankee: Zahŕňa 11 stávok na štyri výbery v rôznych udalostiach, pozostávajúcich zo šiestich dvojitých, štyroch trojitých a jedného štvornásobného akumulátora.
  • Lucky 15: Systém sa skladá z 15 stávok na štyri výbery v rôznych udalostiach vrátane štyroch jednoduchých, šiestich dvojitých, štyroch trojitých a jedného štvornásobného akumulátora. Stávky Lucky 15 navyše ponúkajú bonusy za jedného alebo viacerých víťazov, zvyčajne zdvojnásobenie alebo strojnásobenie kurzov, ak vyhrajú všetky výbery.
  • Stávka Heinz: Zahŕňa 57 stávok na šesť výberov v rôznych udalostiach, pozostávajúcich z 15 dvojitých, 20 trojitých, 15 štvornásobných, šiestich päťnásobných a jedného šesťnásobného akumulátora. Ak umiestnite stávku vo výške 1 $, vaša celková stávka bude 57 $.
  • Fibonacciho metóda: Fibonacciho stávkový systém sa vzťahuje na metódu negatívnej progresie, pri ktorej stávkujúci postupne zvyšujú stávku po každej prehratej stávke.

Príklad výpočtu systémovej stávky

Aby ste mali lepšiu predstavu o tom, ako správne vypočítať systémovú stávku, zvážme stávku Yankee zahŕňajúcu niekoľko športových udalostí, ako je futbal, tenis a basketbal. Predpokladajme, že umiestnite stávku Yankee na nasledujúce výbery:

  • Futbalový zápas (výber A): Tím „A“ vyhrá nad tímom „B“;
  • Tenisový zápas (výber B): Hráč „X“ vyhrá nad hráčom „Y“;
  • Basketbalový zápas (výber C): Tím „C“ vyhrá nad tímom „D“;
  • Basketbalový zápas (výber D): Tím „E“ vyhrá nad tímom „F“.

Tu je návod, ako môžete vypočítať a umiestniť svoju stávku:

  • Suma stávky: Stanovme stávku 10 $ na jednotku.
  • Celkový počet stávok: Stávka Yankee sa skladá zo šiestich dvojitých, štyroch trojitých a jedného štvornásobného akumulátora, čo je spolu 11 stávok.
  • Celková stávka: Vynásobte počet stávok sumou stávky: 11 stávok * 10 $ na jednotku = 110 $.
  • Potenciálne výnosy: Zvážte kurzy pre každý výber v každej udalosti a vynásobte ich stávkou pre každú víťaznú kombináciu. Napríklad, ak tím „A“ vyhrá svoj futbalový zápas v kurze 2/1 a hráč „X“ vyhrá svoj tenisový zápas v kurze 3/1, potenciálny výnos pre dvojitú stávku na výbery A a B by bol 10 $ * (2 + 3) = 50 $ plus vaša pôvodná stávka 10 $.
  • Umiestnenie stávky: Pred potvrdením stávky u vami zvolenej stávkovej kancelárie sa uistite, že ste oboznámení s podmienkami a potenciálnymi výsledkami.

Odporúčaný bookmaker

20bet

4.9/5
100% až do 100 EUR
Navštíviť stránku

Záverečné myšlienky o systémových stávkach

Aj keď sa podobajú klasickým stávkovým metódam, systémové stávky poskytujú stávkujúcim niektoré pokročilé možnosti. Aby ste sa zorientovali v rôznych príležitostiach, výzvach a výhodách, mali by ste dôkladne preskúmať význam systémových stávok, ako fungujú a aké sú pre vás najlepšie systémové stávky. Pre pokročilého stávkujúceho umožňujú systémové stávky kombinovať rôzne druhy športov, miešať rôzne stratégie a zvyšovať šance na výhru.

Mohlo by vás zaujímať

Autor Peter Varga

Volám sa Peter Varga. Ako odborník na športové stávkovanie pravidelne píšem na svojom webe o stávkových spoločnostiach, stávkových systémoch a online kasínach. Vytvoril som sprievodcu svetom hazardných hier na Slovensku. Moja vášeň a znalosti mi umožňujú poskytovať čitateľom najnovšie informácie a najlepšie rady.