Stávky na Gól/Žiadny Gól – čo to znamená?

Peter Varga
29 apríla, 2024
118 Views
goal no goal betting

Ahojte! Vitajte v našom článku, v ktorom sa ponoríme do sveta stávkových pojmov Gól/Žiadny Gól. Naším cieľom je rozobrať túto tému spôsobom, ktorý je ľahko pochopiteľný pre každého.

Pochopenie stávok na Gól/Žiadny Gól

Stávka na Gól/Žiadny Gól je typ stávky vo futbalových stávkach. Tento typ stávky vyžaduje od hráčov predpovedať, či obe tímy počas zápasu strelia jeden gól, alebo či jedno alebo obe tímy nedokážu trafiť do siete.

Predstavte si zápas medzi tímom A a tímom B. Ak veríte, že obe tímy strelia jeden gól v priebehu 90 minút (plus nadstavený čas), stavili by ste na “Gól”. Na druhej strane, ak si myslíte, že jedno alebo obe tímy neskórujú, potom by ste svoju stávku umiestnili na “Žiadny Gól”.

Stávka na “Žiadny Gól” závisí od toho, či obe tímy dokážu počas zápasu trafiť do siete. Je dôležité poznamenať, že pri tomto type stávky nezáleží na tom, ktorý tím zvíťazí alebo či konečný výsledok skončí remízou. Jediným zameraním je, či obe tímy počas zápasu strelia jeden gól.

Varianty a kombinácie

Okrem stávky na Gól/Žiadny Gól existujú niektoré variácie a kombinácie, ktoré môžu zvýšiť vzrušenie a dynamiku tohto typu stávky. V tomto článku preskúmame niektoré variácie:

  • Kombinácia Gól/Žiadny Gól: Spojenie stávok G/NG s typmi stávok, ako sú presný výsledok alebo výsledky 1X2.
  • 1. polčas Gól: zameranie na stávky Žiadny Gól pre prvý polčas zápasu.
  • GG NG 1. a 2. polčas: stávky, ktoré sa týkajú prvého aj druhého polčasu, samostatne hodnotia prítomnosť gólov v každom polčase.
  • 2. polčas Gól/Žiadny Gól: sústredenie sa na druhý polčas hry.

Každá možnosť ponúka prístup k stávkam na Gól/Žiadny Gól, umožňuje hráčom prispôsobiť si stávky a objaviť stratégie. Nasledujúce časti sa budú venovať týmto variáciám, aby poskytli prehľad o možnostiach stávkovania.

Kombinácie Gól/Žiadny Gól podrobne

Kombinácie Gól/Žiadny Gól zahŕňajú zlúčenie predpovedí s typmi, ktoré zvyšujú kurzy a vnášajú do stávkovej skúsenosti viac vzrušenia. Pozrime sa na niekoľko príkladov s použitím zápasu medzi Juventusom a AC Miláno ako ilustrácie.

  • Kombinácia Gól/Žiadny Gól + Presný výsledok: V tomto scenári sa vaša stávka nezameriava len na to, či obe tímy skórujú, ale aj na výsledok zápasu. Napríklad by ste mohli staviť na to, že bude strelený gól a presný výsledok bude 2:1 v prospech Juventusu. Aby ste vyhrali, obe tímy musia streliť jeden gól a zápas sa musí skončiť vedením Juventusu 2:1.
  • Kombinácia Gól/Žiadny Gól + Výsledok 1X2: Tu kombinujete stávku na G/NG s predpoveďou výsledku zápasu (1 pre víťazstvo domáceho tímu, X pre remízu, 2 pre víťazstvo hosťujúceho tímu). Napríklad stavíte na to, že bude strelený gól a Juventus vyhrá so skóre 1:0. Aby ste vyhrali túto stávku, obe tímy musia streliť jeden gól a Juventus musí zvíťaziť.
  • Gól/Žiadny Gól v kombinácii s Over/Under: V tejto situácii je umiestnenie stávky na G/NG spojené s predpoveďou počtu gólov, ktoré budú v zápase strelené – rozhodnutím, či budú nad (Over) alebo pod (Under) stanoveným limitom určeným bookmakerom. Napríklad by ste mohli staviť na scenár, kde obe tímy strelia jeden gól a celkový počet gólov v zápase bude tri alebo viac.

Tieto príklady poukazujú na niektoré kombinácie zahŕňajúce stávku Gól/Žiadny Gól a rôzne iné typy stávok. Je dôležité poznamenať, že kurzy sa budú líšiť v závislosti od zložitosti stávky a kombinácie zahŕňajúce góly alebo žiadne góly môžu predstavovať vyššie pravdepodobnosti výhry v porovnaní s jednoduchými stávkami, aj keď s vyšším rizikom.

Stávka na Gól v 1. polčase

V tomto scenári musí hráč predpovedať, či obe tímy strelia gól do 45 minút hry. Použime ako príklad zápas medzi Juventusom a AC Miláno. Ak niekto si myslí, že obe tímy skórujú v prvom polčase, môže si staviť na “Gól v 1. polčase”. Na druhej strane, ak veria, že buď jedno alebo obe tímy neskórujú v prvých 45 minútach, môžu si staviť na “Žiadny gól v prvom polčase”. Tento konkrétny typ stávky vyžaduje pochopenie charakteristík a štýlov hry každého tímu, pretože je nevyhnutné odhadnúť pravdepodobnosť, že obe tímy skórujú alebo neskórujú v prvom polčase. Zvyčajne majú tímy tendenciu byť v tomto období opatrnejšie ako v druhom polčase.

Zameranie na stávky v druhom polčase

Stávky na druhý polčas sú dosť podobné stávkam v prvom polčase, ale sústredia sa na to, čo sa stane v 46. až 90. minúte zápasu. Hráč musí predpovedať, či obe tímy strelia jeden gól počas tohto času. Pre predpovede sa stáva nevyhnutným pochopenie taktiky každého tímu a potenciálnych zmien vykonaných počas polčasovej prestávky.

GG/NG 1. a 2. polčas

Pri stávkach GG/NG na druhý polčas ide o variáciu typu Gól/Žiadny Gól, kde sa pozeráte na góly osobitne v každom polčase zápasu. V tomto prípade musí hráč predpovedať, či obe tímy strelia aspoň jeden gól v prvom (1.) a druhom (2.) polčase zápasu.

Napríklad, uvažujme o zápase medzi Juventusom a AC Miláno. Tu sú niektoré stávkové možnosti:

  1. GG 1. polčas – NG 2. polčas: Obe tímy strelia gól v prvom polčase, ale jedno alebo obe tímy nestrelia gól v druhom polčase.
  2. NG 1. polčas – GG 2. polčas: jedno alebo obe tímy neskórujú v prvom polčase, ale obe tímy skórujú v druhom polčase.
  3. GG 1. polčas – GG 2. polčas: obe tímy strelia góly v prvom aj druhom polčase.
  4. NG 1. polčas – NG 2. polčas: jedno alebo obe tímy nestrelia gól ani v prvom, ani v druhom polčase.

Tento typ stávky si vyžaduje skúmanie stratégií a výkonnosti každého tímu na ihrisku. Zahŕňa predpovedanie pravdepodobnosti, že obe tímy skórujú v každom polčase. Aj keď tieto stávky zvyčajne ponúkajú vyššie kurzy v porovnaní so stávkami na žiadny gól, prichádzajú aj so zvýšeným rizikom.

Ďalšie stávky súvisiace s Gól/Žiadny Gól

Existujú stávkové možnosti súvisiace s predpoveďou, či v zápase bude alebo nebude gól. Okrem stávok na Gól/Žiadny Gól, o ktorých sme už diskutovali, existujú variácie, ktoré môžu byť spojené s možnosťou Gól/Žiadny Gól. Tu je niekoľko príkladov:

  1. Over/Under: Táto stávka zahŕňa predpovedanie, či celkový počet gólov strelených v zápase bude vyšší alebo nižší ako hodnota stanovená bookmakerom (Over 2,5 alebo Under 2,5).
  2. Presný výsledok: Pri tomto type stávky musíte uhádnuť konečný výsledok hry s ohľadom na góly strelené oboma tímami.
  3. Handicap: Táto stávka zahŕňa poskytnutie výhody alebo nevýhody jednému tímu v zmysle gólov, aby sa vyrovnalo hracie pole medzi dvoma tímami s rôznymi schopnosťami.
  4. Dvojitá šanca: Táto stávka vám umožňuje staviť na dva z troch možných výsledkov v zápase (1X, X2 alebo 12), aby ste zvýšili svoje šance na výhru.
  5. Live: Tieto stávky sa uzatvárajú počas hry a kurzy sa menia na základe udalostí, ktoré sa dejú na ihrisku.

Toto sú niektoré príklady stávkových možností, ktoré môžu byť kombinované so stávkami na Gól/Žiadny Gól, aby sa zvýšila zložitosť vašej stávkovej skúsenosti. Pred umiestnením akýchkoľvek stávok je vždy dôležité analyzovať zápasy a tímy pre zvýšenie šancí na výhru.

Rôzne názvy stávok G/NG

Rôzni bookmakeri môžu používať rôzne názvy pre stávky G/NG. Aj keď sa názvy môžu líšiť, základná myšlienka zostáva na všetkých platformách rovnaká. Štandardné pojmy pre tento typ stávky zahŕňajú GG/NG (Gól/Gól, Žiadny Gól/Žiadny Gól), BTTS (Both Teams To Score – Obe tímy skórujú) a Gól/Žiadny Gól (G/NG). Tieto pojmy sa točia okolo predpovedania, či obe tímy v zápase skórujú. Bez ohľadu na to, ako sa to nazýva, hlavným cieľom je vždy predpovedať výsledok strelených gólov.

Ktorí bookmakeri ponúkajú stávky na Gól/Žiadny Gól?

Odporúčam 20bet. Moju recenziu a registračný odkaz nájdete tu.

Na aké športy sa dá staviť?

Stávky G/NG sú bežne spojené s futbalom. Získali si popularitu medzi bookmakeri aj stávkujúcimi. Aj keď by sa teoreticky mohli aplikovať aj na iné športy, v praxi sa stávky G/NG zameriavajú predovšetkým na futbalové zápasy.

Na rozdiel od športov ako hádzaná alebo ľadový hokej, futbalové zápasy sa môžu skončiť bez toho, aby ktorýkoľvek tím strelil gól. Tento jedinečný aspekt robí stávky na Gól/Žiadny Gól obzvlášť vhodné pre futbalové zápasy.

Autor Peter Varga

Volám sa Peter Varga. Ako odborník na športové stávkovanie pravidelne píšem na svojom webe o stávkových spoločnostiach, stávkových systémoch a online kasínach. Vytvoril som sprievodcu svetom hazardných hier na Slovensku. Moja vášeň a znalosti mi umožňujú poskytovať čitateľom najnovšie informácie a najlepšie rady.